Folk, Tipsat

Äldre + facebook = nu kommer vi!

Nu stormar vi fram, vi äldre, på facebook. Egentligen inget konstigt med det. Tänk ett redskap som man i lugn och ro kan utnyttja när man vill, och hålla kontakt med den man vill så mycket man vill – bättre förutsättningar går knappast att få när man blir gammal och grå…

Statistiken duggar numera tätt på hur användandet ökar inom internets alla områden. Seniorer i Sverige ligger redan långt fram, det vet vi.

Från USA kommer det nu siffror på hur de amerikanska seniorerna etablerar sig på facebook, de är på väg att bli den nya stora användargruppen.

På några få år har antalet ökat från en försumbar nivå till i dag en grupp att räkna med.

2008 var 65-plussarna inte fler än 1,2 procent av den totala gruppen användare, 2009 var de 2,3 procent och 2010 11 procent,  det vill säga knappt femton miljoner personer. En imponerande ökning.

Inget underligt med det heller. Bloggen The social media scoop for seniors konstaterar att antalet kurser i internet och facebookanvändning ständigt blir fler, och att behovet tycks omättligt.

– Seniorerna är på väg att bli en ny ”power user” på facebook, säger man.

Anne D Krum heter en 105 år gammal polsk-amerikanska som enligt bloggen är facebooks äldsta användare. Hon har knappt hundratalet vänner medan den ett år yngre engelsmannen Ivy Benn sägs ha ca 5000 vänner.

Vem är Sveriges äldsta på facebook – tips någon?

 

3 Kommentarer

 1. Margareta Andersson

  Hej!

  Det är med stor behållning jag följer era inlägg. Blev tipsad om er sida av min gamle klasskamrat Inge Josephson som ju också är en av era skribenter.

  Någon hundraåring på FB känner jag inte till, däremot en bloggerska, hundraåringen Dagny Carlsson, som gästbloggar på Vårdguiden.se. Otroligt välformulerat och med stor humor och underfundighet gör hon här nerslag i både dåtid och nutid. Gå gärna in och läs vad hon skriver. http://blogg.vardguiden.se/hundraaringen/.

  Med vänliga hälsningar

  Margareta Andersson

 2. Hej Margareta, tack för bra tips om bloggande Dagny Carlsson. Och kul att du gillar Nyfikengrå-sidan!

 3. Tina Lövig

  Mäkta imponerad av Dagny Carlssons blogg. Själv är jag 74 och ägare av dator sen två år.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren