Vi som gör Nyfikengrå

Ingrid Kinne Lindgren

Ingrid Kinne Lindgren är redaktör och ansvarig utgivare för sidan, för närvarande tjänstledig. Hon har jobbat på SvD, Sveriges radio, Upsala Nya Tidning och Senioren f d Veteranen (SPF seniorernas medlemstidning). Har ingått i redaktioner som belönats med Publicistklubbens stora pris (Kanalen 1988), Världens bäst designade tidning (UNT 2003) och Årets tidskrift 2010 (Veteranen).
Läs Ingrids artiklar

Tom Engström

är vetenskapsjournalist, tidigare arbetsplats Sveriges Radio och Sveriges Television, och lokalteveansvarig för TV Uppsala sedan 80-talet.

Läs Tom artiklar

Ann Pettersson

Ann Pettersson har jobbat som gymnasielärare, nu dessutom på övertid. Är något av en anglofil. Övriga intressen: resor till andra delar av världen, körsång och James Joyces författarskap.
Läs Anns artiklar

Björn Larsson Ask

Björn Larsson Ask är mångfaldigt prisbelönad pressfotograf från bl a SvD och Åhlén och Åkerlunds förlag. 1969 tilldelades han som den förste fotograf någonsin Stora journalistpriset. Han flyttade till Thailand vid pensioneringen 2008. bjornlarssonask.wordpress.com. Foto: Lennart Nilsson
Läs Björns artiklar

Catharina Ingelman-Sundberg

Catharina Ingelman-Sundberg ingår i redaktionsrådet. Hon är marinarkeolog, nyhets- och kulturjournalist (SvD) och författare till bl a succéboken Kaffe med rån. Nyfiken publicerar illustrationer från hennes humorsamling Tantlexikon (Forum). Foto: Sandra Qvist
Läs Catharinas artiklar

Gunilla Falk

Gunilla Falk från Luvos fem mil väster om Jokkmokk är en 59-årig kvinna med två stora intressen här i livet, foto och fågeljakt med sina finska spetsar. Foto: Matts Bildström
Läs Gunillas artiklar

Gunnar Magnusson

Gunnar Magnusson har arbetat på Sveriges Radio i Stockholm 33 år och Radio Japan i Tokyo på 1970-talet. Därefter har han ägnat sig åt medieträning i tio år i sammanlagt fjorton länder.

Läs Gunnars artiklar

Inge Josephson

Inge Josephson är informationskonsult, skribent och språkgranskare. Efter 30 år i branschen numera egen i Ordlaget AB. Äldres villkor, friskvård, musik och barnbarnspyssel ligger honom varmt om hjärtat. Gitarrgubbrockare med passion för bl a blues.
Läs Inges artiklar

Ingrid Eriksson

Ingrid Eriksson är journalist med mat och krog som specialintresse. 1991–2011 var hon matredaktör på Svenska Dagbladet och numera är hon sin egen. Hon har fått ta emot flera utmärkelser, bland andra Tore Wretmans guldmedalj av Svenska kockars förening och Gastronomiska Akademiens guldpenna.
Läs Ingrids artiklar

Jan Zettergren

Jan Zettergren har arbetat i 45 år inom elektronikvärlden. 15 år med amerikanska företag och 15 år med japanska Hitachi. Därefter en ny karriär som frilansjournalist och fotograf bland annat som krönikör i Elektronik i Norden. Började med internet redan 1992. Foto: Tommy Jansson
Läs Jans artiklar

Janne Andersson

Janne Andersson har jobbat som journalist i över 40 år på bl a Aftonbladet, Dagens Eko och Aktuellt. Han startade ABC, TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon och var Tittarombudsman på TV4 i åtta år och Gästprofessor på Södertörns högskola. Han jobbar som frilansjournalist och medierådgivare.
Läs Jannes artiklar

Jurek Holzer

Jurek Holzer är prisbelönt nyhets- och matfotograf från SvD, som numera är sin egen. I nya rosade trädgårdsboken Chelsea Flower Show och berömda engelska trädgårdar (Norstedts) bidrar han med sina bilder. Han medverkar med sina egna mat- och bildidéer. Oskarp mask Foto: Agneta Ullenius
Läs Jureks artiklar

Kersti Kollberg

Kersti Kollberg är journalist och författare. Efter studierna blev det Upsala Nya Tidning. Först student-, landstings- och kommunreporter, sedan ledarskribent och debattredaktör och nu kolumnist. Musik- och fågelnörd och grubblar ständigt på åldrande, allt medan jag bygger Lego med barnbarnen. Foto: Björn Ullhagen
Läs Kerstis artiklar

Kerstin Hallert

Kerstin Hallert är mångårig journalist och krönikör på bland annat Svenska Dagbladet, numera bosatt i Paris, medverkat i fransk radio och tv.

Läs Kerstins artiklar

Mia Bjelkholm

Mia Bjelkholm är journalist med 30 år på Svenska Dagbladet, större delen som redaktionschef. Under fem år fram till 2014 var hon informationschef på Schibsted Sverige. Tiden delas i dag mellan Stockholm, Österlen och Languedoc i södra Frankrike med make, och mopsen Winston.
Läs Mias artiklar

Monika Olin Wikman

Monika Olin Wikman är en mångårig och prisbelönt samhällsdebattör inom bl a äldreområdet som i våras tilldelades Stora Kvinnopriset av SPF, Sveriges Pensionärsförbund.
Läs Monikas artiklar

Ola Berglund

Ola Berglund är pensionerad företagare i juvelerarbranschen, numera prisbelönt fotoentusiast. Strosar gärna runt i stadsmiljöer, med förkärlek för Nice och Stockholm. www.photool.com.
Läs Olas artiklar

Samuel Bross

Samuel Bross är journalist som de 37 åren innan pensionen arbetat på SvD, de sista på Namn & Familj och på Synpunkt. Ett knappt år däremellan som klubbordförande. Numera aktiv i Stockholms journalistseniorer. Läser, går på teater, gymmar, hamrar och leker med barnbarnen.
Läs Samuels artiklar

Sigfrid Leijonhufvud

Sigfrid Leijonhufvud har varit verksam som journalist sedan 1960-talet. Han har varit medarbetare i Sveriges Radio, DN, SvD, Expressen och chefredaktör för Nerikes Allehanda samt skrivit en rad böcker. Hans huvudsakliga ämnesområden är politik och ekonomi. Sedan 2011 är han ordförande för Stockholmsjournalisterns seniorer.
Läs Sigfrids artiklar

Siv Strömquist

Siv Strömquist är docent i nordiska språk vid Uppsala universitet och har gett ut böcker om språk och skrivande, till exempel Skrivboken och Skiljeteckensboken. Hon har också svarat på läsarfrågor om språk i SvD, i nästan 20 år. 2000-talets samlade språkspalter kom i bokform 2011: Vart är vart på väg? Och andra språkfrågor i tiden.
Läs Sivs artiklar

Sune Sylvén

Sune Sylvén journalist sedan 1962, på LT i Södertälje, TT i Stockholm, sportchef, SvD, sportchef och krönikör.
Läs Sunes artiklar

Susanna Rosén

Susanna Rosén ingår även hon i redaktionsrådet. Hon är trädgårds- och naturjournalist och författare. Senaste praktverket: Stora tulpanboken (Norstedts). www.susannarosen.se Foto: Pernilla Hed
Läs Susannas artiklar

Sven-Eric Bergström

Sven-Eric Bergström har varit verksam som journalist sedan slutet av 1960-talet. Har jobbat på Norran och senare på Upsala Nya Tidning. Efter pensioneringen har han också arbetat för Veteranen, SPF Seniorernas medlemstidning. Ägnar sig numera en del åt begagnade föremål och antikviteter.

Läs Sven-Eriks artiklar

Viveca Lither Ask

Viveca Lithner Ask lever sedan 2008 ”friherrinneliv” parallellt med volontärarbete i Thailand efter 25 år med två egna sjukgymnastpraktiker utanför Stockholm. Du kan även ställa frågor till Viveca här på sidan om allt som rör sjukgymnastik och hälsa [email protected] Foto: Björn Larsson Ask
Läs Vivecas artiklar

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren