Ätit & druckit

Ännu mera grilltillbehör

Foto: Jurek Holzer

Foto: Jurek Holzer

Jag har bara en sak att säga till alla grillare: se till att grillen slocknat innan ni lämnar den obevakad. Att ha en hink med vatten i närheten när ni grillar är inte heller så dumt. För övrigt anser jag att engångsgrillar borde förbjudas.

Grillad isterband med kokta rödbetor och kålrabbisallad (2 – 3 pers)

1 – 2 isterband
1 knippe färska rödbetor
1 medelstor kålrabbi
0,5 pkt (normalstort) feta
persilja
rapsolja
vit balsamvinäger
salt
svartpeppar

Koka rödbetorna med skal på. Det tar 30 – 40 min. I tryckkokare tar det endast 15 min. Koktiden för späda rödbetor är 15 – 20 minuter.
Efter kokningen spolas rödbetorna en stund i kallt vatten och skalas (det är lätt att plocka bort skalet med fingrarna).
Skala kålrabbin, skär den i kuber och ångkoka i 10 min. Dressa den med 1 msk rapsolja och en skvätt vit balsamvinäger. Salta och peppra, blanda med hackad persilja. Salladen ska vara ljummen när den serveras.
Grilla eller stek isterbanden några minuter.
Smula sönder fetan, lägg den i en skål och ställ fram – den ska användas som strö på maten.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren