Folk, Plåtat, Tyckt, Upplevt

-Är man inte nyfiken blir man inte så gammal som jag

Dagny Carlsson. Foto: Gunnar Magnusson.

Dagny Carlsson. Foto: Gunnar Magnusson.

–         Jag har alltid varit obotligt nyfiken och velat ta reda på hur saker fungerar. Är man inte nyfiken blir man inte så gammal som jag.

Ord och inga visor när Nyfikengrås Gunnar Magnusson videointervjuar Dagny Carlsson, 103 år och numera känd som världens äldsta bloggare. ”På stan kommer folk fram till mig och frågar om det är jag som är Dagny. Dom säger att jag är lite ovanlig. Jag tycker att jag är helt vanlig.”

Dagny tar emot Gunnar i sitt hem i Solna med kaffe och hembakat. Hon visar hur hon jobbar på sin stationära dator – ”jag skriver något varje dag, det går av sig själv” och på frågan om vilka som läser bloggen svarar hon ”alla typer tittar, unga och gamla, mest yngre människor faktiskt”.

Över en miljon sägs följa hennes skriverier: ”Så många tror jag faktiskt inte att det är”.

Många kommentarer får hon, och visar den senaste: ”Man får livskraft av att läsa din positiva blogg varje dag…”

Titta på intervjun här!

Dagnys blogg.

TV-programmet, kolla här.

Kommentarsfältet är stängt

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren