Nyfikengrå tillsatte nyligen en utredning som skulle ta reda på hur man på enklast möjliga sätt kan lindra plågorna i den plötsligt uppkomna extremt varma väderleken. Vår speciella expert i efterrättsfrågor Ditte Holzer utsågs till ordförande i denna enmanskommitté. Hon kom häromdagen med en idé om att på ett enkelt sätt omvandla några bananer till en svalkande dessert. Här är resultatet av hennes utredning:

Banan- och chokladmousse

Tag tre väl mogna ekologiska bananer.

Skiva dem och frys in i några timmar.
Tag ut de frysta bananerna och kör i en mixer till en slät massa.
Frys in igen.
Man behöver inte smaksätta eller tillföra något annat om man inte vill. Konsistensen blir som vanlig glass.
PS 1 Att hacka 80-%ig mörk choklad och röra i innan man fryser in glassen förhöjer både smaken och ökar tuggmotståndet.
PS 2 Det går även att smula i maräng tillsammans med choklad så blir det som marrängsviss fast utan grädde.
PS 3 Kan eventuellt dekoreras med färska bär.
Utredningen kom vidare fram till att under tillverkningen av denna mousse är det mycket viktigt att lyssna till denna låt: Bananarama- Cruel summer