Ätit & druckit

Big family mac – allt i en bytta

Foto: Viveca Lithner Ask.

Biggggg ”family ” mac.

Ja, så kan det bli när man tar upp mat ur frysen som är ”omärkt”. Jag trodde det var avklippta spareribs, som jag skulle glasera och grilla i ugnen.

4 personer.

Ugn 200 grader.

6-700 gram nötfärs

1 stor hackad lök

0,5 dl smält smör eller 1 dl vispgrädde

2 stora eller 3 små ägg

0,5 dl ströbröd

vit- och svartpeppar, spetsa eventuellt med krossad torkad grönpeppar

salt.

Rör samman allt och låt vila en liten stund , medan du skalar potatisen. Detta så att ströbrödet får svälla lite i fuktigheten.

Pensla en pajform eller smöra den, forma sedan en jätte hamburgare , som nu må bli ca. 3-3,5 cm hög.

Kör in den i ugnen 20 -30 min.

Servera med kokt potatis, en brun sås (även stekt potatis är mycket gott till detta) och saltgurka

Eventuellt gelé till, och sallad.

Snabbt, enkelt och inte mycket jobb. Allt i en bytta, sedan bara forma till massan.

Vid pennan i köket

/Viveca

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren