Ätit & druckit

Början och slutet

Att börja med. Foto: Jurek Holzer.

Att börja med. Foto: Jurek Holzer.

En god middag bör alltid ha en början, en mitt och ett slut. Middagen jag tänkte skriva om innehöll en huvudrätt jag helst vill glömma. Däremot var början och slutet helt okej.

Till förrätt åt vi Avokado med tabascoräkor och dillmajonnäs. Jag lade de skalade räkorna på ett fat och behandlade dem med några droppar tabascosås och lite pressad citron. Rörde om och lät stå ca 15 minuter. Därefter rördes majonnäsen ihop med hackad dill.

Räkorna togs upp från tabascofatet och lades på avokadohalvor. Slutligen klickades majonnäsen på.

Att avsluta med. Foto: Jurek Holzer.

Att avsluta med. Foto: Jurek Holzer.

Själva slutet eller desserten blev till mest därför att vi hade några pepparkakor kvar efter jul. För att bli av med dem gjorde jag den här tallriken med något som vi kan kalla Pepparkaksfällan. Jag skalade ett apelsin och skivade den tunt. Skivorna lades i botten på en assiett. Ovanpå strödde jag ut en näve frysta, halvtinade tranbär. De smulade pepparkakorna hamnade högst upp.

Vad vi åt till huvudrätt? Det talar jag inte om. Men om ni vill ha ett tips kan ni alltid försöka med: http://oskarpmask.com/2012/10/30/2-x-kyckling/

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren