Ätit & druckit

Bråttompasta

Bråttom, bråttom... Foto: Jurek Holzer

Bråttom, bråttom… Foto: Jurek Holzer

Ibland är det bråttom med att få fram ätlig mat på middagsbordet och man har inte så mycket tid att klura ut något nytt och tjusigt. Då tar man vad man har, d v s genomför en snabb inventering av innehållet i kylen och frysen. Det är då man kan hitta följande:

Lax med pasta (2 portioner)

ca 400 g laxfilé

200 g haricots verts

10 salviablad, färska

1 lageblad

citron

olivolja

salt och peppar

parmesan

spagetti

Skär laxfilén i 2 – 3 cm stora kuber. Droppa över citronsaft.

Ångkoka haricots verts 5 min. Hacka salvian.

Koka pastan med lagerblad i, sila den och blanda i lite olivolja. Låt den stå under lock medan du steker laxbitarna snabbt, strör över salvian, saltar och pepprar. Finito!

Vid serveringen lägger man upp i följande ordning: pasta i botten, haricots verts ovanpå och laxbitarna på toppen, överströdda med grovt riven parmesan. Jag brukar skära parmesan med en potatisskalare – vi parmesanälskare anser att det bli godast så.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren