Läst

Skuld och sorg i New York

Håkan Nessers Maskarna på Carmine Street är ingen kriminalhistoria i vanlig bemärkelse, även om historien omfattar ett brott.
Författaren Erik Steinbeck och hans hustru Winnie Mason, välrenommerad konstnär, beslutar sig för att flytta till New York. Ett och ett halvt år tidigare försvinner deras 4-åriga dotter Sarah, bortrövad av en okänd man.
Historien skiftar mellan nuet i New York och deras första möte, giftermålet och början på deras äktenskap.
Erik och hans hustru har svårt att nå fram till varandra efter dotterns försvinnande. Erik börjar långsamt inse att dottern förmodligen är död. Winnie börjar uppträda alltmer underligt, förnekar att hon varit på vissa platser trots att Erik sett henne.
På omvägar får han veta att hon besökt ett medium.
En dag kommer han hem till en tom våning. Winnie har försvunnit och har lämnat ett meddelande om att hon blir borta ett tag.
En historia om ett brott, men också om sorgearbete, skuld och att bli förd bakom ljuset av de allra närmaste.Maskarna på Carmine Street, Håkan Nesser. Månpocket, pris ca 50 kr, Albert Bonniers förlag inbunden ca 180 kr, e-bok ca 100 kr

Så här tyckte ett par recensenter när boken kom ut för två år sedan:

SvD:s Magnus Persson: – Maskarna på Carmine Street är tveklöst en av Nessers allra bästa romaner hittills.

DN:s Jonas Thente: – Håkan Nessers kärlek till den moderna New York-romanen och hans känsligt akvarellartade impressioner av stadsbilden, är övertygande. Mot slutet får han bråttom att knyta samman intrigen och det gör han väl på det hela taget ganska bra.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren