Ätit & druckit, Folk, Tipsat, Tittat

Carl Jan Granqvist: – Kalas är demokrati

Carl Jan Granqvist. Foto: en.wikipedia.org/Jan Ainali.

    Carl Jan Granqvist, nybliven 70-plussare. Foto: en.wikipedia.org/Jan Ainali.

Med en farfar som var karamellkokare och en mamma som tyckte att livet gick ut på kalas – allt däremellan är en expeditionssträcka – inte var det särskilt konstigt att sonen Carl Jan Granqvist ägnat sig åt samma sak: – Jag är präglad av min mamma.

– Men hon kunde inte laga mat själv. Vi hade tant Ella. Där växte mitt intresse både för matlagandet, men också för regin hur man gör kalas.

–         Kalas är samtal som är utgångspunkt för demokrati, förklarar han för Gunnar Magnusson som träffade denna kalasens superexpert i vinkällaren Grappe på Östermalm. Där bakom en svart järndörr finns en jättelokal som fyller nästan hela kvarteret

–         Det har varit en lång affärsidé att utveckla. Det dröjde nästan tio år innan vi fick den lönsam. Sen har vi expanderat lagom mycket.

–          Vi har sågat oss igenom mur efter mur. Nu har vi över 1000 kvadratmeter här, och ungefär 100 000 flaskor. För ett värde på ungefär 100 miljoner med ett snittvärde per flaska på 1000 kr.

Lyssna på intervjun med Carl Jan Granqvist här!

I vinkällaren. Foto: twitter.com.

I vinkällaren. Foto: twitter.com.

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren