Livsstil, Tipsat

Chokladälskarens fik

Även om sommaren går mot sitt absoluta slut måste vi tipsa om ett fik mitt i vackra Närke. Det är rena fyndstället för chokladälskare – trots sitt ocharmiga läge intill en vägkorsning i utkanten av Askersund.

Först tror man att det hela är ett skämt, byggnaden ser mer ut som en privat bostad, namnet på stället är Venus choklad. Tankarna leder lätt fel.

Men kommentarerna på nätet gör att nyfikenheten snabbt väcks. Så här skriver en:

”En hallonfrappé, en bit double chocolate cheescake samt som avrundning en salty caramel – det måste väl vara himmelriket på jorden?
Årliga besöket på Venus får inte missas. Vänlig och snabb service som alltid, fräsch lokal och möjlighet att sitta utomhus. En liten påse praliner fick det förstås också bli.”

För oss var det förstagångsbesök, som säkert kommer att följas av fler.
Inne i caféet/butiken är det svalt, sparsmakat och sobert. Choklad överallt, vackert presenterad i olika montrar.

Utbudet är inte gigantiskt men räcker till, många pralinsorter har smaksatts med olika sprit- och likörsorter. De få vi smakar får klart godkänt.

Den varma chokladen finns i flera olika varianter, och är chokladrik som sig bör.

Venus choklad drivs av Allanna och Michael Malmborg sedan februari 2005.  Företaget levererar i dag sin choklad över hela landet.

Det här är ett sommarcafé, lika mycket som åretruntcafé. Hoppas någon av alla de chaufförer som passerar korsningen med sina stora fordon – timmer, ägg med mycket mera – stannar till för ett gourmetstopp. Det kan de vara värda!

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren