Samhälle

Dags för nyfikna seniorer att inta Kungsan!

Madelaine Birnick.

Nyss var det ett hejdundrande Eurovisionparty i Kungsträdgården i Stockholm med besökare i alla åldrar från hela världen.

Nästa vecka, torsdag den 26 maj, är det dags för Seniordagen 2016 att inta platsen, med ett program som vänder sig till alla 55-plussare och äldre ”med lust och nyfikenhet på livet”.

En av de ansvariga är Madelaine Birnick, en erfaren mäss- och marknadsveteran. Tillsammans med Lena Bergman håller hon i arrangemanget, som äger rum för andra året i rad. Och det får gärna bli fler hoppas hon i den här intervjun för Nyfikengrå.

Vem är du? Berätta lite om din bakgrund

Jag startade min karriär genom att öppna en parfymaffär i Täby centrum efter avslutade studier, och hade den i ca 16 år.

Sedan höll jag i en fackhandelsmässa för parfymbranschen på Sollentunamässan under många år och fortsatte på Stockholmsmässan med bland annat skönhetsmässor och konferensmässor.

På Factory i Nacka Strand arbetade jag med guldsmedsbranschens inköpsmässor. Dessutom har jag genomfört olika typer av marknadsföringsprojekt genom åren. Med många glada minnen till exempel när Björn Borg lanserade sin första doft 6-0. Vilket pressuppbåd och vilka spännande möten med parfymörer från hela världen!

Pensionsålder och dags att dra sig tillbaka har aldrig varit aktuellt för mig. Ålder är ju bara en siffra och så länge hälsan står en bi är det nog bara bra för knoppen att vara igång.  Jag känner mig fortfarande alert och intresserad av det mesta.

Hur kom du på idén med Seniordagen?

Min idé och vision fick jag vid ett besök i Kungsträdgården när jag satt på en bänk, åt glass och njöt av den härliga miljön och tänkte: Det här är som ett stort vardagsrum men utan väggar och tak!

Hit kommer man och går efter behag, slinker in, minglar, pratar, lyssnar och umgås. Samma idé skulle man ha för ett event! Fullt med utställare och aktiviteter.

Kungsträdgården är dessutom en central punkt i Stockholm. Tusentals människor passerar, lunchar, träffas och tar rast här. Parken har en minst sagt intressant historia. ”Alla vägar bär till Kungsan” och därför föll det sig naturligt att Seniordagen ligger här!

Finns det inte redan många olika slags seniordagar?

Vårt event är inte likt något annat! Det är en enda dag, och gratis för alla besökare. Lätt att komma hit och ta sig härifrån. Mat och dryck kan intas var man behagar. Andlig spis finns det också gott om, plus frisk lust och sol om vädret är på det humöret.

Hur skiljer sig den här från de andra?

Seniordagen har blandning av lek och allvar, underhållning, föreläsningar, dans, tävlingar och musik. Utställare och sponsorer med intressanta produkter och tjänster anpassade till målgruppen 55-plus.

Alla ska få något positivt att ta med sig hem.

Vad fick ni för respons efter förra året?

Då var det premiär på vårt seniorevent och det kom en rekordstor publik på 8 500 personer! I år har vi ännu fler utställare och ännu fylligare program. Dessutom inviger Stockholms nye kommundirektör. Så det ska bli jättespännande. Utfallet kan vi uttala oss om efter den 26 maj!

Vad kan gå snett?

Snö och hagel kanske…

Vilken publik vänder ni er till?

De flesta av mina vänner och jämnåriga har en nyfikenhet och vilja att göra saker som kanske inte hanns med under tidigare karriär.

Man talar om tredje åldern och läkarvetenskapen menar att dagens 70-åringar är att jämföra med 50-åringar. Alltså finns det oerhört mycket att utforska när man är 55-plus och snart uppgår vi till hela tre miljoner individer.

Kommer det att bli fler Seniordagar framöver?

Det har vi givetvis som målsättning.

Läs mer om Seniordagen torsdag 26 maj kl 10-17 i Kungsträdgården, som invigs kl 11 av Stockholms nye kulturdirektör Robert Olsson.

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren