En flodhäst i tesalongen

Ted Wallace (Roger Allam) är en whiskypimplande och vass teaterkritiker som till slut passerar gränsen för vad hans redaktör kan låta passera. Han får sparken och tillbringar tiden med att dricka och hata omvärlden.

En ung släkting som påstår sig varit med om ett mirakel dyker upp och ber om hans hjälp med en förklaring till den mystiska händelsen. Hon erbjuder en stor summa pengar som han inte kan tacka nej till.

Vad som hänt talar hon inte om annat än att det har skett hos Lord och Lady Logan (Matthew Modine och Fiona Shaw) på deras fantastiska herresäte på den engelska landsbygden. Ted Wallace har en hel del otalt med de tidigare vännerna på Swafford Hall. Sonen, den något udda Simon (Sebastian Croft), är den som av sin naiva omgivning anses ha utfört mirakel. Men Ted är fast besluten att avslöja spelet.

Filmen bygger på boken av författaren Stephen Fry och är från från 1994. Det är en typiskt brittisk intelligent och underhållande komedi, men med en allvarlig underton.

Replikerna är sylvassa och skådespelarna är några lysande aktörer ur den brittiska underhållningsbranschen. Roger Allam, som känns igen från tv-serien Den unge Morse där han spelar polischef, är övertygande i sin gestaltning av den alkoholiserade och cyniske recensenten.

Det här är en film att njuta och roas av en regnig sommardag.

Från 11 år

Regi: John Jencks

Manus: Stephen Fry

Skådespelare Roger Allam, Matthew Modine, Emily Berrington, Fiona Shaw, Russell Tovey, Tim McInnerny med flera.

Premiär 7 juli.