Livsstil, Tittat

En filmhyllning till en bortglömd artist

Blaze (Ben Dickey) och Sybil (Alia Shawkat) i början av deras kärlekshistoria.

Blaze

Blaze Foley var countrysångare och en bra musiker. Han var varken framgångsrik som singer/songwriter eller i privatlivet. Han var missbrukare och ständigt i trubbel, vilket till slut fick hans älskade fru att lämna honom. Hans livs kärlek Sybil Rosen har skrivit manus tillsammans med Ethan Hawke till denna film om en mer eller mindre glömd artist.

Filmen börjar med att Blaze (Ben Dickey) och Sybil Rosen (Alia Shawkat) träffas och blir kära. De flyttar in i ett trädhus utan el, vatten eller avlopp. Där följer en lycklig tid för de båda, men Blaze som hellre vill bli legend än stjärna, måste ha en publik och de lämnar idyllen.

Blaze börjar uppträda men hamnar ständigt i bråk med publiken och får allt svårare att få tillvaron att fungera. Sybil arbetar som servitris och försöker skapa ett hem, men Blaze saboterar ständigt hennes ansträngningar.

Ethan Hawke spelar själv radioreportern som intervjuar countryartisten Townes Van Zandt (Charlie Sexton) efter Blazes död. Berättelsen bygger på van Zandts berättelser om Blaze liv i återblickar.

De enda framgångar Blaze hade var när andra artister spelade in hans sånger. För en musiknörd som känner till artister som Van Zandt, Gurf Morlix, Guy Schwartz och Billy Block är detta en vacker hyllning till en talangfull, men rätt misslyckad artist. För oss andra är Blaze en långdragen och ganska trög historia.

Regi: Ethan Hawke.

Manus: Ethan Hawke och Sybil Rosen.

I rollerna: Ben Dickey, Sam Rockwell, Alia Shawkat och Kris Kristofferson, Richard Linklater och Ethan Hawke med flera.

Premiär fredag 30 november.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren