Ätit & druckit

En gratäng i kylen räddar middagen

Gratäng på rotselleri serverad med viltskav och lingon. Foto: Jurek Holzer

Gratäng på rotselleri serverad med viltskav och lingon. Foto: Jurek Holzer

En lagom stor gratäng i kylen kan vara grunden till flera olika måltider. Kombinera bara med kött, fisk eller en enkel sallad så slipper du planera långt i förväg. Gratängen klarar en veckas kylförvaring. Frågan är förstås hur många gånger familjen klarar att äta samma sak. Om de skulle börja gnälla är det bara att frysa in resten i portionsbitar.

Sellerigratäng
4 – 6 pers

0,5 rotselleri
1 morot
1 rödlök
2 dl crème fraiche
1 dl riven Västerbottensost
färsk timjan
svartpeppar
salt

Sätt ugnen på 200°. Riv selleri, morot och ost grovt. Hacka löken. Blanda rotsaker och lök i en stor skål.
Rör i crème fraiche och kryddorna. Fyll en smord ugnsfast form med röran. Riv ost över.
Grädda i 25 – 30 minuter (gäller varmluftsugn).

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren