Livsstil, Tittat

En humorbefriad komedi om att adoptera

Isabela Moner, Gustavo Quiroz, Julianna Gamiz, Mark Wahlberg och Rose Byrne i Instant Family. Foto: Paramount Pictures

Instant family

Att adoptera tre syskon varav en tonåring är inte lätt. Jag känner faktiskt en familj som adopterade tre barn på en och samma gång och det har trots allt gått väldigt bra. Men i Instant family, som bygger på regissören Sean Anders eget liv, blir allt väldigt uppjagat och högljutt.

Pete (Mark Wahlberg) och Ellie (Rose Byrne) lever ett bekvämt liv. De köper och säljer fastigheter som de renoverar och inreder. Tanken på barn har inte blivit aktuell, men när de börjar tänka bestämmer de sig för att adoptera.

De går en kurs i föräldraskap som ger dem ett certifikat för adoption. När examen är avklarad blir de bjudna till en Adoptionsfestival (!) där de får gå omkring och välja ut barn.

Tonåringar har väldigt liten chans att bli valda och när de av en slump får kontakt med en trubbig tonårstjej så bestämmer de sig utan att veta att hon har två småsyskon. De övertalas att ta emot också de yngre barnen.

Nu börjar kampen för att bilda den familj de så romantiskt har föreställt sig. Inte så lätt som vem som helst kan förstå. Det är meningen att Instant family ska vara en komedi, men jag drar knappt på munnen någon gång.

Tillfälle finns däremot för gråt eftersom det spelas starkt på de sentimentala strängarna. Det här är en hysterisk amerikansk version av problemen med fosterbarn och adoptioner av överspelande skådespelare som annars brukar vara bättre.

Regi: Sean Anders

Filmen är inspirerad av regissören Sean Anders verkliga liv.

I rollerna: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Octavia Spencer, Isabela Moner med flera.

Premiär onsdag 27 februari.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren