Livsstil

En liten röra

En enkel start på söndagsmiddagen. Foto: Jurek Holzer

Söndagarna skulle kunna tävla om titeln som veckans tråkigaste dagar. För tillfället råkar det vara oavgjort mellan söndagar och måndagar i det här tråkighetsloppet. Det är också på veckans sista dag som jag brukar ägna mig åt att uppfinna nya maträtter. Roligast och relativt enkelt är att hitta på olika röror. Kylskåpet är oftast fyllt med diverse godsaker som man inhandlat alldeles för mycket av inför helgens njutningar.

Det är då man tager vad man haver efter att ha mönstrat förråden. Som till exempel i den här lilla röran. Den passar som förrätt eller tilltugg med ett glas rosé till och består av:

1 dl turkisk yoghurt,

0,5 dl riven Västerbottenost,

3 mosade sardellfiléer,

en halv hackad rödlök,

en näve hackad persilja,

en nypa svartpeppar.

Serveras på smörstekta brödskivor eller färdigköpta crostini.

Dekorera gärna med skivade rädisor.

Musik i köket: Sven Ingvars – Let’s twist again

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren