Livsstil, Tittat

En rå och rörande film om karlar och knark

Marcello älskar hundar och tvättar och trimmar stora som små.

Dogman

Den lille snälle hundälskaren Marcello (Marcello Fonte) driver en hundsalong i en förort till Rom. Miljön är karg och sliten. Höghusen står i sand med stora områden med vatten. Inga människor syns egentligen till. Och det är väldigt ont om kvinnor och barn. De enda som förekommer är Marcellos älskade dotter och hans exfru som hämtar och lämnar dottern emellanåt.

Det här är en rå film om karlar och knark. Det lilla gänget som samlas i den lokala tavernan har tröttnat på traktens plågoande, den kriminelle Simoncino (Edoardo Pesce), en bjässe som är både elak och våldsam. Men ingen vågar göra något åt det.

Marcello har svårt att få ekonomi i sitt företag och langar kokain vid sidan av. En av kunderna är tyvärr Simoncino som blir värre och värre i sina krav på Marcello.

Dogman är en rörande historia om en man som kämpar men verkar ha allt emot sig. Filmen biter sig fast i minnet och jag lider med Marcello, men vill samtidigt skrika: Gör det inte! när han låter den illojale busen Simoncino totalförstöra hans liv.

Dogman är Gomorra-regissören Matteo Garrones senaste verk som han deltog med i Cannes filmfestival där Marcello Fonte vann priset för bästa manliga skådespelare.

Regi: Matteo Garrone.

I rollerna: Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano med flera.

Premiär fredag den 15 februari.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren