Livsstil, Tittat

En Robin Hood långt från originalet.

Rob Hood (Taron Egerton) i sin täckjacka med huva (Hood).

Robin Hood

Dags igen för den outslitlige hjälten Robin Hood. Men den här versionen liknar inte mycket av det vi sett förut. Det är anakronistiskt i alla delar och liknar mest en actionspäckad Hunger Games eller Game of Thrones i sin obestämda medeltida miljö. Kläderna utom rustningarna är i princip av ett slags modernt snitt.

När korstågen inleds blir männen inkallade med en skriftlig inkallelseorder. Pil och båge är som kulsprutor och biljakter är utbytta mot häftiga jakter till häst eller med häst och vagn.

Skurkarna är bara så vidriga som de värsta typerna kan vara och tänker alltid ut de mest vedervärdiga sätt att ta hjältarna av daga. Rob Hood, eller Lord Locksley (Taron Egerton), som kallas Hood på grund av sin täckjacka med huva och hans före detta  fiende från korstågsåren, John (Jamie Foxx) klarar så klart av hur många fiender som helst och när de själva blir skjutna rycker de bara ut pilen och fortsätter.

Det är högt tempo men så långt från den ursprungliga historien man kan komma. Det är egentligen bara namnen på figurerna, Marian (Eve Hewson),  Sheriffen av Nottingham (Ben Mendelsohn), Broder Tuck (Tim Minchin ) och så vidare som gör att detta kan kallas en Robin Hood-film.

Från 11 år.

Regi: Otto Bathurst.

Manus:  Ben Chandler och David James Kelly.

I rollerna: Taron Egerton, Jamie Foxx, Eve Hewson, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan, Tim Minchin med flera.

Premiär fredag 30 november.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren