Livsstil, Tittat

En trovärdig historia om skam och psykisk sjukdom

Kungen av Atlantis, Markus, (Philip Zandén) och hans son och prins Samuel har ett svårt liv tillsammans.

Kungen av Atlantis

Samuels mamma har lämnat familjen och åkt till Kuba för många år sedan. Kvar lämnade hon Samuel med sin svårt sjuke pappa Magnus som tror att han är kungen av Atlantis.

Samuel har länge varit en förälder åt sin egen far. Han har hoppat av en ekonomiutbildning i London och städar nu i den lokala livsmedelsbutiken som timanställd. Han älskar sin far trots alla problem. Och hans far älskar och är helt beroende av sin prins.

Samuel kämpar med en allt mer utagerande far som slarvar och struntar i sina mediciner, men när han träffar en ung kvinna, Cleo (Happy Jankell), får han hopp om ett annat liv.

Cleo har inte ett helt lätt liv heller med en mor som har svårt att komma till ro någonstans och ständigt vill iväg till ett annat land med nya projekt. Cleo ska naturligtvis resa med henne.

Kungen av Atlantis är en självupplevd historia. Simon Settergren som spelar huvudrollen som Samuel växte upp med en schizofren pappa som verkligen trodde att han var Kungen av Atlantis.

Simon Settergren vill genom att berätta sin historia förändra de fördomar och den skam som är förknippad med psykisk sjukdom. Philips Zandén gör en storartad insats som den sjuke Markus. Att Simon spelar mot honom garanterar realismen i sjukdomens yttringar..

Från 11 år.

Regi: Marina Nyström.

Manus: Simon Settergren och Ursula Fogelström.

I rollerna: Philip Zandén, Simon Settergren, Happy Jankell, Katarina Ewerlöf med flera.

Premiär fredag 1 mars.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren