Plåtat, Upplevt

Ett hav av foton

Foto: Ola Berglund

Mitt starka fotointresse fick mig att för första gången på många år gå till Moderna Museet för att se deras fotoutställning. Med tanke på Fotografiska Museets stora ljusa lokaler, var jag rädd för att jag skulle bli besviken.

Glädjande nog fann jag många salar fyllda med fotografier. Ljuset var det inget fel på, men med punktbelysning på några foton kanske den sterila känslan skulle försvinna. Det stora antalet salar fick det att kännas lite ödsligt, men på det stora hela var det ett bra arrangemang.

Alla fotoentusiaster välkomnar naturligtvis Moderna museets initiativ att haka på fotograferingsvågen. Varför inte låta några av de halvt professionella amatörer som strövar omkring i stan i jakt på motiv få chansen att visa sina kunskaper i något hörn av museet? Då skulle väggarna fyllas av lite modernare alster. För allt behöver väl inte vara gammalt för att hamna på en vägg i ett museum?

Att fota förgyller livet, så grabba kameran och gå ut och fota! Vem vet en dag så kanske du hänger på ett museum.

Foto: Ola Berglund

2 Kommentarer

  1. Jurek Holzer

    Trevlig tanke men artikelförfattaren har missat det faktum att museet redan har ett pågående projekt som heter ”Alla är en fotograf!”, initierad av Carl-Johan De Geer. På http://www.modernamuseet.se/sv/Stockholm/Nyheter/Dina-fotografier-pa-Moderna/ kan man själv ladda upp sina bilder som sedan väljs ut av konstnären och ställs ut.
    För övrigt kan jag upplysa om att Moderna museet har samlat fotografi i åratal, vilket gjort att de äger en av världens förnämsta fotosamlingar. Inget nytt under solen.

  2. Alla plåtar men alla är inte fotografer…. har nån sagt. När jag som vanlig plåtande museibesökare tar mig till Modernas fotoutställning blir jag rätt matt av det massiva utbudet. Rätt fantasilöst och alldeles för lite hjälp med att lyfta fram pärlorna och berätta något om bilderna. Här har Moderna mycket att lära av Fotografiska…

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren