Samhälle

Ett seniorvimlande Kungsträdgården

Paraplyväder inget hinder för seniorer. Foto: Jurek Holzer.

Kungsträdgården i går var en enda stor jättearena för vit- och gråhårsfolket. Trots det regnruskiga vädret minglades och vimlades det in och ut ur alla tälten med utställare, dubbelt så många som på förra årets Seniordag.

På scenen visades mode, dansades och underhölls det från tio på morgonen till sent på eftermiddagen.

I Nyfikengrås tält fanns fler som förstått det här med att utnyttja nätet för sin mediala verksamhet. Mitt nu, hemsidan där seniorer skriver för seniorer, fanns på vår ena sida med Birgit Bergkvist, 90 plus, och skaparen av sidan Ingrid Österberg.

Santliga foton Jurek Holzer.

Santliga foton Jurek Holzer.

ajure ajurek

På vår andra sida stod ett piggt ungt gäng, Niklas Gerholm och Stefan Hammarbäck, som i höstas startade Punschverandan, och gör podradiointervjuer där gamla människor berättar om sig själva. De är redan rejält uppmärksammade i andra medier, och fångade under dagen in flera potentiella berättare som kanske kommer som pod-underhållning vad det lider.

Själva är vi mer än nöjda med vad Seniordagen gav. Vi träffade många nya nyfikna kompisar, delade ut information om Nyfikengrå, och fick tips om ett och annat som kanske dyker upp på sidan framöver!

Redaktören själv (t h) tillsammans med två nyfikna besökare. Foto: Jurek Holzer.

Redaktören själv (t h) tillsammans med två nyfikna besökare. Foto: Jurek Holzer.

Kommentarsfältet är stängt

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren