Livsstil, Tittat

Färgsprakande och hjärtskärande

Dumbo flyger i cirkusmanegen till publikens förvåning och förtjusning.

Dumbo

Dumbo – en färgsprakande och hjärtskärande upplevelse i häftig 3D. Disneys nya spelfilm om den lille flygande elefanten är både rolig och sorglig. Vi ser både onda och goda, de som bara vill uppträda och ha roligt och de som vill bli innovatörer och förändra världen. Den som inte fäller en tår under den här filmen har ett hjärta av stål.

Holt Farrier (Colin Farrell) kommer hem från första världskriget med en arm amputerad. Han var tidigare ridande cirkusstjärna hos Medici Brothers Cirkus. Hans två barn väntar på honom. Deras mamma har dött medan pappan varit borta.

Nu finns inga hästar kvar hos cirkusen som har svårt att få ekonomin att gå ihop, men det finns elefanter. Särskilt Jumbo som ska föda en unge. Holt erbjuds att sköta elefanterna av cirkusdirektören Max Medici (Danny De Vito). Något han tycker är förnedrande.

Elefantungen föds och visar sig ha gigantiska öron. Mamma Jumbo blir illa behandlad av en man på cirkusen och löper amok. Cirkusdirektören säljer Jumbo och Dumbo blir förtvivlad.  Holts barn Milly (Nico Parker) och Joe (Finley Hobbins) försöker trösta och leker med Dumbo. När han andas in en fjäder i snabeln killar det så att han lyfter. Han fladdrar med sina stora öron och flyger. Sensationen är ett faktum.

När det blir känt med en flygande elefantunge dyker entreprenören V A Vandervere (Michael Keaton) och trapetskonstnären Collette Marchand (Eva Green) upp.

Vandermere som äger det enorma Drömlandet vill göra Dumbo till den största stjärnan. Men Dumbo längtar efter sin mamma och flyger mest inför utsikterna att få träffa henne igen. Det blir en rafflande upplösning när Dumbo och hans mamma ska befrias.

Dumbo är underhållande, en film att se tillsammans med de lite större barnen och barnbarnen.

Från 7 år.

Regi: Tim Burton.

I rollerna: Colin Farrell, Danny DeVito, Michael Keaton, Eva Green med flera.

Premiär fredag den 29 mars.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren