Kultur

Färre besökare på årets bokmässa

Samtliga foton Jan Zettergren.

Kanske det tydligaste exemplet på att det är färre besökare till Bokmässan i år är att kön till kaffet och lunchtallriken är kortare. Det finns plats att sitta eller stå med sin tallrik.

Även i montrar känns det periodvis tomt. Men ändå, variationen, bredden och höjden på samtal och seminarier är en unik tilldragelse.

2 Kommentarer

 1. Mats Lundman

  1) Eftersom bokmässan slutar först söndag kväll är det inte möjligt att just nu uttala sig om hur många besökare det varit.
  2) Att det inte var så många som vanligt under lördagen har förstås ett samband med att halva Göteborg var under belägring pga nazistdemonstrationen, att spårvägslinjerna mellan centrum och mässan stoppats under stora delar av dagen. Folk höll sig undan från de drabbade områdena. (Och en del deltog säkert i den stora motdemonstrationen).
  3) Min upplevelse av torsdag, fredag och lördag på mässan är att det varit ungefär som vanligt (de senaste 25 åren). Och de bilder jag la ut på Facebook under lördagen motsäger påståendet i Nyfiken Grås rapportering. Det har alltid gått att hitta montrar som är glest besökta och det har sina mycket naturliga skäl.

 2. Jan Zettergren

  Visst finns det bärighet i det du säger Mats, men bekräftat är ju att antalet besökare var färre. Naturligtvis spelar omvärldsläget in. Det var en fantastisk upplevelse att känna hur alla vi inne på mässan stod emot och över hatet som spelades upp utanför. Lisebergs entré som är en glädjens port blev scenen för upplopp. Polisens insats var föredömlig. Göteborgs stad likaså.
  Det är med glädje jag hör att Mobilisering mot Rasism blir huvudtema för 2018 års bokmässa.
  Låt det bli en manifestation för broderskap och solidaritet.
  Med vänliga hälsningar
  Jan

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren