Livsstil, Tittat

Fartfyllt och underhållande med Lisbeth Salander

Sverrir Gudnason och Claire Foy som det udda paret Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander. Foto: Reiner Bajo. Copyright: © 2018 CTMG, Inc.

The Girl in the Spider’s Web

Den feministiska hjältinnan Lisbeth Salander är tillbaka i en actionfylld historia med högt tempo. Denna gången med Claire Foy i huvudrollen, så långt från drottning Elizabeth i The Crown man kan komma. Det var rollen som gav henne en Golden Globe och blev hennes internationella genombrott.

Lisbeth Salander i dag är som Batwoman. Hon slår till mot män som misshandlar kvinnor och hon försvinner spårlöst. Hon kör till och med en bil som påminner om Batmobilen när hon inte rusar fram på motorcykel.

Lisbeth tar på sig ett uppdrag som får fruktansvärda konsekvenser. Och det förflutna kommer ikapp henne när hon kämpar mot de värsta och påhittigaste skurkar man man tänka sig. Här gäller det att rädda världen från undergång.

Det är fart och underhållande trots de dystra svenska industriella miljöerna. Ibland blir det lite komisk engelsk Wallanderkänsla när svenska namn och orter uttalas av de internationella stjärnorna.

Men det rasande tempot och Claire Foys osminkade,  både iskalla och känslosamma Lisbeth Salander, gör filmen klart sevärd. Den som gillar action får sitt lystmäte.

Från11 år i vuxens sällskap, annars 15 år.

Regi: Fede Alvarez.

Filmen är baserad på romanen av David Lagercrantz med titeln Det som inte dödar oss.

Manuset är anpassat av Jay Basu & Fede Alvarez och Steven Knight.

I rollerna: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Sylvia Hoeks, Stephen Merchant, Claes Bang, Christopher Convery, Synnøve Macody Lund, Vicky Krieps med flera.

Premiär fredag 26 oktober.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren