Plåtat, Upplevt

Fick äntligen bild av den bedövande vackra pilgrimsfalken

Efter att i många timmar suttit obekvämt ihopkrupen i en klippskreva, med kamoflagenät över mig och objektivet riktat mot en speciell gren, fick jag äntligen de bilder jag ville ha av den bedövande vackra pilgrimsfalken.....jag är en mycket nöjd naturfotograf nu....!!! Foto: Gunilla Falk.

– Efter att i många timmar suttit obekvämt ihopkrupen i en klippskreva, med kamouflagenät över mig och objektivet riktat mot en speciell gren, fick jag äntligen de bilder jag ville ha av den bedövande vackra pilgrimsfalken… Foto: Gunilla Falk.

Jag har av naturliga orsaker inte bloggat på länge……men är tillbaka med ny energi…..

I september 2014 fick jag plötsligt väldigt ont i ena ljumsken. Min man skjutsade mig till vårdcentralen i Jokkmokk, de trodde att det var ljumskbråck och skickade upp mig med ambulans till Gällivare för operation.

Där trodde de också att det var ljumskbråck, men morgonen därpå kom läkaren och sa att det var ett inflammerat lymfkärl. Jag såg på honom att det var allvarligt och de skickade prov till Umeå. Efter tre veckor fick jag besked. Det var aggressiv storcellig B-cellslymfon.

Nu inleddes en tung tid. Efter ett antal röntgen i Gällivare och Umeå, sattes cellgiftsbehandlingen igång. Det är en tuff åtgärd som ledde till att min kropp bröts ner ordentligt.

– Jag tappade allt hår, konditionen blev så dålig att jag till slut knappt orkade upp ur sängen. Men jag är en positiv människa i alla lägen, så jag tvivlade aldrig på att jag skulle bli bra igen. Och jag släppte aldrig fotograferandet.

– Under sjukdomsperioden hade jag mina bilder och kärleken till naturen som peppade mig att komma tillbaka. När jag inte orkade ta mig ut i naturen, skjutsade min man ut mig med snöskoter. Till exempel när jag tog bilder på bävrar. Min man lämnade mig där väl påpälsad och skottade upp ett skydd så bävern inte skulle se mig. Det dröjde bara en och en halv timme så fick jag mina bilder. Under värsta tiden orkade jag mig i alla fall ut till fågelmatningen för att fota fåglar

– Ute i naturen glömmer man de dystra tankarna, naturen inspirerar och det känns som om man omfamnas och skyddas på något sätt. Jag har många gånger frågat mig hur det skulle fungerat om jag inte hade mitt stora natur och fotointresse? Jag är en människa med båda fötterna stadigt placerade i myllan, men jag tror faktiskt att naturen har hjälpt mig att fokusera och behålla min positiva inställning.

– Än är det väl inte riktigt över, jag får gå på kontroller var tredje månad i 5 år innan jag blir friskförklarad. Jag håller nu på att träna upp konditionen och har på sista tiden kunnat vandrat i skogarna och fotat både rävungar och älgar, så jag känner mig mycket lycklig och tillfreds nu!

Läs mer: Naturfoto Jokkmokk.

Foto: Gunilla Falk.

…- Jag är en mycket nöjd naturfotograf nu! Foto: Gunilla Falk.

 

 

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren