Folk, Tittat, Tyckt

Filmpremiärer

Hot Pursuit

Hot Pursuit med Reese Witherspoon och Sofia Vergara.

Mia Bjelkholm har sett två av helgens filmpremiärer, Hot Pursuit och Maggie:

Poliskomedi med kvinnor i huvudrollerna

”Sofia är så intressant att titta på och hon har en fantastisk känsla för komisk timing. Vi är totalt omaka fysiskt sett så jag förstod genast att vi skulle bli ett bra par”, säger Reese Witherspoon om sitt samarbete med Sofia Vergara i Hot Pursuit.

Och de är verkligen ett roligt par. Storyn om den kvinnliga och nitiska polisen Rose Cooper (Reese Witherspoon) och den temperamentsfulla änkan (Sofia Vergara), som just förlorat sin man, en ökänd knarkboss är en riktigt charmig och rolig historia.

Jagade av korrumperade poliser och gangsters gör de livet osäkert på vägarna genom Texas för att hinna fram till rättvisan innan det är försent.

För ovanlighetens skull har männen bara biroller i denna komedi med polistema. Trots jakter är våldet ganska nedtonat och behållningen i filmen är den kvicka dialogen mellan de båda huvudrollsinnehavarna.

Hot Pursuit. Actionkomedi.

Regi: Ann Fletcher.

I rollerna: Reese Witherspoon, Sofia Vergara, John Carroll Lynch, Rob Kazinsky.

Filmen är tillåten från 11 år.

Premiär 22 maj.

Dystopisk historia

Zombiefilmen Maggie är en dystopisk historia med en sammanbiten Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) som bonde med en högt älskad dotter. När dottern Maggie (Abigail Breslin) smittas av ett bett tar han hem henne i stället för att lämna över henne i karantän.

Smittan innebär att människor förvandlas till kannibalistiska monster eller zombies innan de går en plågsam död till mötes. Ingen bot finns i sikte och ingen forskning verkar ske. Vad det är för smitta vet ingen.

Myndigheterna berättar inte vad som händer i karantänen och ryktena går. Wades hustru vågar inte stanna kvar i hemmet och Wade blir ensam med Maggie när sjukdomen fortskrider.

Maggie är en sorglig och mörk berättelse med väldigt få ljuspunkter. Äckelfaktorn är hög.

Maggie. Skräck, drama, thriller.

Regi: Henry Hobson, manus: John Scott 3.

I rollerna: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin, Joely Richardson, Laura Cayouette m.fl.

Åldersgräns 15 år.

Biopremiär: 22 maj 2015.

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren