Ätit & druckit

Fisk med maffig sås

Foto: svensk fisk.

Foto: svensk fisk.

Mager fisk med maffig lättfixad sås.

4 personer
25 min i 180 gr ugn

Åtta mindre eller fyra större fina/ mjälla, vita fiskfiléer, typ spätta
6-8- vitpepparkorn
3-4 lagerbärsblad
Lite morötter och purjolök i bitar…eller vad som får plats i formen
Lite klippt persilja om detta gillas
Salt
En skvätt vitt vin/citronsaft, fyll på med vatten så allt täcks i en lättsmord ugnsfast form.

Maffig sås (kall):
Blanda lika delar crème fraiche, majonnäs och en del gräddfil plus någon tesked dijonsenap.
Tillsätt riven pepparrot med kraftig smak.
Skvätta i lite worcestershiresås.
Addera salt och peppar från kvarn.
Tillsätt ev lite rivet citron/limeskal.
Blanda och smaka av och ställ kallt, inte fel att göra det redan dagen innan, men inget måste.

Vid pennan i köket
/Viveca

Kommentarer är stängda

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren