Ätit & druckit

Förförisk sås till jordgubbar

Foto: Jurek Holzer

Foto: Jurek Holzer

Den här mästarsåsen kräver inte färska jordgubbar, men som jag skriver det nu syftar desserten till just färska bär. Skiva bären och lägg i en stor, vacker skål.

Häll över den avsvalnade vinsåsen:

Blanda i en kastrull

3 dl rödvin (inga årgångsviner…)
3/4 dl VIT sirap
1 msk brunt farinsocker (är troligen alltid brunt)
Svagkoka i10-15 minuter under omrörning.

Häll över bären, beroende på tycke och smak, servera annars bredvid skål med hela bär.
Godast till detta är en hemmagjord vaniljparfait, alternativt vanlig glass.
En liten enkel mandelkaka, höjer dessertens ”status” och passar väl därtill.

Förförande gott!

Vid pennan i köket, Viveca

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren