Livsstil

Frikassé på kyckling, magiskt gott

Foto: Viveca Lithner Ask.

Kycklingfrikassé. Så oerhört magiskt, lite ”gammaldags” gott, rent, genuint och enkelt.

Så här gör man:

2-3 pers.

  • 1/2 kokt kyckling pillas rent och skäres i mindre bitar.
  • Koka en buljong på ca 2,5-3 dl.
  • Tillsätt 2-3-dl riktig grädde.
  • Tillsätt saften av en citron.
  • Tillsätt 1,5 dl klippt smakfull dill.
  • Peppar, salt och en knivsudd socker.
  • Koka försiktigt samman.
  • Tillsätt kycklingen.

Koka samtidigt ris eller värm redan kokt , går även bra att värma fryst kokt ris .

Ta kastrullen från spisen och rör ner en till två äggulor. Servera med ljumma gröna sockerärtor eller kulärtor.

Lite vitt vin till detta att dricka och njutningen är total….

Vid pennan i köket,
Viveca

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren