Upplevt

Fyra partytanter i Barcelona

Vilken weekend i Barcelona! Kanonväder, kanonsällskap och perfekt hotell/vandrarhem! Billigt blev det också. Gjorde bara av med totalt 110 Euro (cirka 1000 kr) på mat, vin och transporter under fyra dagar. Och vi snålade inte på något utan njöt till fullo av mat och dryck. Som grädde på moset kostade ”hotellet” bara 120 Euro. Och det är absolut ingenting om man bor på Ramblan och har ett rum som ligger mot gården.

Att det blev så billigt beror helt och hållet på att vi undvek turistfällorna på Ramblan och andra turistområden. Nä in i gränderna ska man. Där finns den godaste maten, den godaste cortadon och de trevligaste små butikerna. Men dit vågar man bara om man känner sig trygg, vilket vi gjorde.

Ett tips är dock att man ska undvika små helt tomma gränder kvällstid. Där förekommer en hel del rånaktiviteter.

Under helgen hann vi med att besöka Sagrada Familia, Parc Güell, Cituadella-parken, Miró-muséet, Picasso-muséet, de välkända Gaudí- byggnaderna: Batlô och La Pedrera samt Palau de la Música Catalana. Vi försökte ta linbanan till Parc Montjuic men insåg att hela dagen skulle gå åt till att köa. Så det blev tunnelbana istället.

Vi åkte förbi Torre Agbar som är en 33 våningar hög byggnad som påminner om en jättegurka (fast själv associerar jag till något annat), ritades av den franske arkitekten Jean Nouvel och öppnade i juni 2005. Där finns utställningar i bottenvåningen annars är det kontor och hotell.

Varje dag åt vi en ordentlig frukost innan kulturvandringen började. Å andra sidan är nattlivet inget för åldersstigna partytanter. Vi somnade ovaggade vid elva-tiden varje kväll. Vi missade Cava-stället på carrera Reina Christina p g a diverse snurrigheter. I stället tvingades vi dricka VÄRLDENS äckligaste Mojito. Fy för den lede. Isen smakade avlopp och det var bara några ensamma myntablad som simmade runt i den smutsiga isen. Själv tog jag bara tre ”sipp” på drinken och överlät resten åt de som ville.

-Ditte Holzer och tre kamrater från skoltiden i Gävle på 60-talet.

Foto: Ditte Holzer

  1. Jennifer

    Vad roligt att hitta din blogg och få lite tips. Ni verkar haft en kanonvistelse! Jag och tre vänninor reser ner till Barcelona nu i slutet av augusti så det här uppskattas verkligen. Vilken var den absolut bästa restaurangen? Vilket hotell bodde ni på? Vi har blivit tipsade om barcelona-home.com som hyr ut fräscha och hemtrevliga lägenheter i bra prisklass. Så nu har vi bokat en studio bara ett par minuter från stranden. Hoppas på att det fina vädret därnere håller i sig bara! Kram Jennifer

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren