Nu kommer gamle Escoffier och spökar igen. Kan inte riktigt släppa tanken på hans fisk med apelsin (sole meunière à l’orange). Enda problemet är att jag inte lyckats få tag i någon sjötunga än och fått nöja mig med hällefilé istället.

Observera att det här receptet innehåller varken vitlök, kokosmjölk eller grädde…

Så här lyder den gamle mästarens suveränt enkla recept:

Några medelstora sjötungsfiléer steks à la meunière (fisken kryddas, beströs med mjöl och steks snabbt i en stekpanna med mycket hett smör i).

När det är klart lägger man sjötungorna/hällefiléerna på ett fat och täcker de med skalade och kärnfria, tunna apelsinskivor. Därefter häller man svagt brynt smör över fisken.

På bilden är fisken dekorerad med smörfräst persilja, mest för syns skull.

Servera med ugnsstekta potatisklyftor.

Escoffier: The King of Chefs by Kenneth James