Livsstil, Tittat

Gastkramande thriller

Jacob Cedergren är i bild som polisen Asger Holm under den 90 minuter långa Den skyldige.

Den skyldige

Den skyldige är en gastkramande dansk thriller av den svenske debuterande långfilmsregissören Gustav Möller. Filmen som utspelar sig i en larmcentral och aldrig förflyttar sig därifrån är oavbrutet engagerande och överraskande. Här händer mycket, men vi får själva stå för de bilder som historien ger oss.

Polisen Asger Holm sitter på Köpenhamn Öst och svarar på 112-samtal. De som ringer är allt från berusade som ramlat av cykeln till någon som blivit rånad av en prostituerad. Om det är relevant skickar Asger Holm ärendet vidare till polisens ledningscentral.

Asger är satt på centralen i väntan på en rättegång och längtar tillbaka till det aktiva polislivet. Han har en stund kvar på jobbet innan nattskiftet ska ta vid, men då kommer ett samtal som först förvirrar honom.

En kvinna talar osammanhängande och som till ett barn. Efter ett tag förstår Asger att kvinnan är kidnappad och sitter bredvid sin kidnappare. Hon låtsas tala till sin dotter.

Men förbindelsen bryts och Asger startar arbetet med att lokalisera kvinnan och bilen. Jakten blir en nervpirrande kamp mot klockan. Asger blir mer och mer personligt engagerad och samtalen med de involverade får konsekvenser för hans liv. Svensk-danske Jacob Cedergren gör en fenomenal insats i rollen som Asger Holm.

Den skyldige som är en verkligt originell och mycket sevärd film var Danmarks Oscarsbidrag.

Från 11 år.

Regi: Gustav Möller.

Manus: Gustav Möller och Emil Nygaard Albertsen.

I rollerna: Jacob Cedergren, Jessica Dinnage, Johan Olsen och Omar Shargawi.

Premiär  fredag 29 mars.

Titta på trailer här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren