Folk, Upplevt

Gissa hur många äldre som sprang midnattsloppet!

Foto: midnattsloppet.com

Foto: midnattsloppet.com

Röken efter 60 000 ben i Midnattsloppet Stockholm har lagt sig. Nyfikens motionsreporter var på plats detta trettioandra midnattslopp i centrala Stockholm för att undersöka hur det stod till med äldrerepresentationen i loppet. Jodå, runt en (1) procent av löparna var 65 eller äldre, 253 män och 60 kvinnor.

Äldst i år bland männen och kvinnorna var 69. De bästa i denna åldersgrupp kutade runt milen på 40-50 min! Imponerande. Javisst. Det gjorde inte riktigt Nyfikens utsände som mest sprungit på stigarna på kobben under sommaren och absolut inga mil….

Men, jag konstaterar i alla fall med glädje att äldreinslaget ökat kraftigt sedan loppet startade 1982 och nu ligger det rätt stadigt på 200-300 ”M65 & ”K65” som klasserna kallas.

Något år har en 82-årig man deltagit och kutat på 45 minuter. Äldsta kvinnan jag kunnat hitta i statistiken var 74 och sprang milen på 48 minuter!! Vad sägs om det? Jo, att det aldrig är för sent. Så håll i gång så kanske vi ses nästa år? En procent är ju inte så mycket att skryta över egentligen….

PS. Det är ju också en fantastiskt härlig folkfest! DS

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren