Ätit & druckit

Gräslökstorsk

Torskfilé med ett täcke av gräslök. Foto: Jurek Holzer

Jag läser i DN att torsken har åter blivit rumsren och kommit tillbaka till affärerna. Det är numera helt okej att njuta av denna fisk, bara den är fångad i Barents hav. Enligt Världsnaturfonden WWF har det skett stora förändringar till det bättre för torsken i Barents hav.  Även situationen i Östersjön öster om Bornholm har förbättrats något, även om där uppmanas det fortfarande till försiktighet med fisket.

Eftersom jag gillar torsk gör jag ett besök hos närmaste fiskdisk och inhandlar ett par lagom stora filéer. Sedan bestämmer jag mig för ett slags grundläggande behandling av maträtten vilket innebär minimum arbete och maximum smak. Därför steker jag filéerna snabbt i en blandning av rapsolja och smör, pressar lite citronsaft, saltar och pepprar. Jag lägger fisken på tallriken tillsammans med ett par ångkokta potatisar och häller skyn från stekpannan över fisken. Till sist strör jag rikligt med klippt gräslök över och dekorerar med en citronskiva.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren