Ätit & druckit

Grillat med sting

Squash eller zucchini, grillad à la Borssén. Foto: Jurek Holzer

När grillsäsongen är inne i sin mest intensiva fas blir man ganska beroende av vädret. Själv anser jag att förtjusningen i att laga mat och äta den utomhus är grovt överdriven. Om man bor i lägenhet utan möjligheter att grilla ute känns massmediernas samlade grillhysteri vid den här tiden på året som ett hån. Då tar jag fram min räfflade grillpanna, ställer den på en upphettad spisplatta och slänger in några zucchiniskivor, medan det milda sommarregnet sakta trummar mot fönsterrutorna.

Grillad zucchini

(fritt efter Jonas Borssén)

2 pers

1 zucchini

0,5 dl olivolja

0,5 pressad lime

1 liten torkad chili

flingsalt

1 msk flytande honung

50 – 75 g chevre

1 salladslök

1 näve myntablad

0,5 näve persilja

Skär zucchinin på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Rör ihop olja, lime, chili och salt. Doppa zucchiniskivorna i blandningen och grilla dem 2 – 3 minuter på varje sida.

Strimla lök och mynta, hacka persiljan.

När de är färdiggrillade lägger du upp zucchiniskivorna på ett fat. Häll på limeoljan. Strö söndersmulad chèvre över alltsammans, droppa på honungen och toppa med mynta, lök och persilja.

Kan serveras till grillad chorizo och valfri sallad, som på bilden.

 

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren