Ätit & druckit, Livsstil

Grillat med sting

Grillad squash med chorizo och sallad. Foto: Jurek Holzer.

Grillsäsongen är egentligen redan över men det för årstiden ovanligt milda vädret gör att grillfantasterna inte ger upp och fortsätter med sina övningar utomhus.  I så fall blir en varm jacka det viktigaste grillverktyget. Istället för handskar går det naturligtvis att använda grillvantar. 

Själv anser jag att förtjusningen i att både laga mat och äta den utomhus är grovt överdriven. Om man bor i lägenhet utan möjligheter att grilla ute känns massmediernas samlade grillhysteri helt onödig. Då tar jag fram min räfflade grillpanna, ställer den på en upphettad spisplatta och slänger in några zucchiniskivor.

Grillad zucchini

(fritt efter Jonas Borssén)

För 2 personer

1 zucchini

0,5 dl olivolja

0,5 pressad lime

1 liten torkad chili

flingsalt

1 msk flytande honung

50 – 75 g chèvre

1 salladslök

1 näve myntablad

0,5 näve persilja

Skär zucchinin på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Rör ihop olja, lime, chili och salt. Doppa zucchiniskivorna i blandningen och grilla dem 2 – 3 minuter på varje sida.

Strimmla lök och mynta, hacka persiljan.

När de är färdiggrillade lägger du zucchiniskivorna upp på ett fat. Häll på limeoljan. Strö söndersmulad chevre över alltsammans, droppa på honungen och toppa med mynta, lök och persilja.

Kan serveras till grillad chorizo, som på bilden.

Musik i köket: Chris Andrews – Yesterday Man

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren