När stadsluften fylls med grillos går mina tankar till alla som ska hitta på något att göra med köttbiten innan de slänger den på grillen. Mina lammkotletter brukar få ligga i en god och enkel marinad som jag tänker tipsa om här.
Nu har inte jag någon grill så de marinerade kottletterna blev stekta i stekpanna. Även den behandlingen kunde göra dem full rättvisa.

En fullständigt oumbärlig ingrediens i den här övningen är låten Ring of fire med Johnny Cash. Spela den gärna medan ni stökar i köket och allting kommer att smaka mycket bättre.

Marinaden gjorde jag så här:
blandade ca 1 dl solrosolja med saften av en halv citron, en matsked balsamico, två pressade vitlöksklyftor, ett par nypor örtsalt samt en näve citronmeliss.

Därefter la jag kotletterna i en plastpåse, hällde i marinaden och tillslöt väl. Behandlingen tog en timme.

Innan ni steker/grillar de marinerade köttbitarna är det viktigt att torka dem med hushållspapper.

Ett glas eller två av det goda boxvinet Vila Santa Reserva 2011 är ett trevligt tillbehör.