Natur

Hälsning från Lappland: Full fart i naturen trots kylan

Pärlskogens Vera, en ständig följeslagare. Samtliga foton: Gunilla Falk.

Här uppe i Luvos (Jokkmokk), har vi kämpat oss igenom en väldigt kall tid, runt – 35 grader under sista två veckorna…..det är tufft! Det går åt många timmar om dagen bara till att bära in ved och elda för att hålla värmen i vårt gamla timmerhus.

Nästa vecka är det dags för Jokkmokks vintermarknad, vi får hoppas att kylan gjort sitt då.

Foton: Gunilla Falk.

Trots kylan har jag upplevt många fina stunder i naturen. Vi har två uttrar här vid Pärlälvens utlopp från Karatssjön, det är strömmande vatten hela vintern, så uttrarna trivs där. Vi ser rätt mycket älg också, de ser pigga och välnärda ut.

Lappmesen.

Gråspetten.

Vid min fågelmatning har jag två nykomlingar, nötväcka och gråspett, spännande med lite nya arter! Lappmesen verkar vara stationerad vid min matning, jag har minst tre stycken. Den lilla tuffa och orädda krabaten förgyller alltid min tillvaro…..hur kallt det än är.

Kyliga hälsningar från Gunilla

Se fler bilder här.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren