Livsstil

Helvetesoppa

Prinskorv i gott sällskap. Foto: Jurek Holzer.

Jag vågar utnämna prinskorven från Taylors & Jones på Hantverkargatan till Stockholms godaste. Det som gör den så speciell är den engelska kryddningen med bl a muskot, paprika och ingefära. Korven är rå när man köper den och den bör stekas en stund innan den slängs in i grytan, annars är det risk att den kokar sönder. Man lägger gärna in några av dessa väldoftande prinskorvar i grytan, som t ex i det här receptet.

Nu när vintern kommit tillbaka passar det med en matig och het soppa på prinskorv, matvetekorn och grönsaker på tallriken. Receptet är för två personer.

5 – 6 prinskorvar

1/2 rödlök

1/2 squash

1 röd paprika

1 vitlöksklyfta

1 liten torkad chilifrukt

1/2 l vatten

1/2 burk förkokta hela vetekorn av durumvete (Zeta, 410 g)

1 1/2 msk lantbuljongpulver

1 msk vit torr sherry

rapsolja

färsk timjan

Förstek de råa prinskorvarna i lite rapsolja i en stekpanna. Strimla paprikan och squashen, hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna lätt i lite rapsolja i en djup tjockbottnad gryta. Tillsätt vatten och rör i buljongpulvret. Smula i chilin. Låt småkoka ca 10 minuter. Häll i matvetekornen. Rör i sherryn och lägg i korvarna. Fortsätt koka i 10 min till. Krydda med färsk timjan. Servera med gott grovt bröd och ett mörkt öl (t ex tjeckiska Bernard).

 

2 Kommentarer

 1. Ha ha där… en hetsig rubrik, och man blir nyfiken.

  Ska se om man kan hitta alla ingredienser här i Asien.

  Nu må det bli ”himmgjord” skånsk bakad varm leverpastej!

  Härligt med alla dessa lockande rubriker på mat-anrättningar…..tycker jag.

  Sawadee/ V.

 2. Ulla Orring

  Tack för dina goda lättlagade recept! Det är en fröjd att tillaga maten. Nu blir det soppan nästa gång! Tack. Ulla Orring.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren