Plåtat, Upplevt

Hökugglan håller koll

Samtliga foton: Gunilla Falk

Samtliga foton: Gunilla Falk

Nu har vi sommar i Lappland, löven har slagit ut och häggen blommar.
De första skogsstjärnorna har slagit ut och bjuder in mig att föreviga dem!

För en vecka sedan fick jag uppleva något jag längtat efter i flera år. Jag ”hittade” ett par hökugglor, jag har aldrig lyckats fota en uggla!

Matdags.

Hökuggleunge.

Hökuggleunge.

Skogsstjärna

Detta par visade sig ha ungar, jag fick se tre stycken. Efter några dagars smygande och sjavande i en myr, fick jag möjlighet att fota dem, både de vuxna, ungarna och till och med under matning. Hökugglan är känd för att vara rätt aggressiv…..om man stör dem, men jag var försiktig, småpratade och nynnade lite för att dom skulle veta precis var jag var. Dom visade faktiskt ingen aggressivitet, utan höll mig under noggrann uppsikt!

Ha en fin sommar / Gunilla

Stilla sommarkväll vid Pärlälven.

Stilla sommarkväll vid Pärlälven.

2 Kommentarer

  1. Gunilla ! Tack för fantastiska fotografier med harmoni och kärlek. Nu i denna ” tidning ” bl a Skogsstjärnan…………Jag önskar dig en god sommar vartän du är, men jag antar att du är hemmavid enär det tidiga och sena ljuset är så vackert. Jag har en fråga: Vilket objektiv nyttjar du mest ? Jag gissar en 300 mm med ljusstyrka 2,8 ! Har jag rätt ? Svar önskas !

  2. Tack för din kommentar Björn, mitt favoritobjektiv är nog Sigma 120-300, 2,8…..eftersom jag tycker om att fota fåglar. Ha en riktigt trevlig sommar du med!

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren