Läst, Tyckt

Hur länge ska kommunpolitikerna få vilseleda oss?

Ska vi tro att allting ordnar sig? Foto: sxc.hu

Ska vi tro att allting ordnar sig? Foto: sxc.hu

Demoskop har enligt Dagens samhälle gjort en enkät med kommunalpolitiker om framtidens välfärd. 44 procent tror att servicenivån i den egna kommunen kommer att öka. 25 procent räknar med oförändrad nivå och 21 procent bedömer att den sjunker. 10 procent vet inte!

De trovärdiga är de 21 procent som tror på minskning. Deras organisation (SKL) har i årets ekonomiska rapport förklarat att utan nya bidrag från staten kan kvaliteten inte upprätthållas. Men statens företrädare, de politiska riksdagspartierna är fortfarande döva när det gäller den sortens frågor. Och SKL driver inte frågan särskilt högljutt. Inte heller hörs något från de berörda 40-talisterna.

Men alla 40-talister bör som Gertrud Sigurdsen räkna med att läget inte är så gott som de trott och ställa in sig på sämre äldreomsorg för egen del. Nedmonteringen har pågått i många år.

Sedan 2006 har till exempel 9 619 platser i särskilda boenden försvunnit. Hur tänker ni morgondagens gamla inför den dag då ni inte klarar er själva hemma?

Berit Rollén.

Berit Rollén.

Tror ni på under eller har ni gjort upp med era barn att de ska börja jobba halvtid för att ta hand om er?

Så gör många barn idag med konsekvenser för sin pension. Men kanske har ni sparat en halv miljon kronor gånger det antal år ni räknar med att behöva vård. Med hopp om att det finns några privata bolag som vill sälja till er?

Berit Rollén

Samhällsdebattör som sedan flera år jobbar med frågor om äldreomsorgen.

 

  1. alf

    Vår enda möjlighet är att vi väljer ”rätt” politiker i alla fyra valen i år.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren