Fråga sjukgymnasten, Tipsat

Hur gör jag för att hjälpa muskeln att läka? Sjukgymnasten svarar

Foto: sxc.hu

Fråga: Hej! Jag heter Mathilda och har en fråga till sjukgymnasten. Det är så att jag har en muskel på utsidan av låret/nedre magen som inte vill läka. Jag skadade mig i april förra året då jag körde igång med träningen för hårt efter en lång vila och var sedan skadad till september då jag började gå hos en läkare.

Nu har skadan kommit tillbaka igen och hur jag än gör så vill den inte läka. Jag är 17 år och enligt min naprapat är det ovanligt för folk i min ålder att få denna typ av skador. Jag undrar om det är något jag kan göra för att hjälpa muskeln att läkas och hur jag ska förhindra liknande skador?

Hälsningar Mathilda

Viveca svarar: Hej Mathilda! Först undrar jag vad ”skada” betyder i detta sammanhang. Vad har hänt och vilka undersökningar har gjorts. Hur och med VAD har doktorn behandlat dig?

Hur många gånger?

Hur svarade du på den behandlingen?

Vad har naprapaten gjort. Antal behandlingar och behandlingsperiod? Har muskeln brustit helt eller delvis? Har den utsatts för yttre våld? Spark, sår, brännskada, eller?

Vad och hur och när får du symptomen? Har du medicinerats?

Vad tränar du för sport eller vad gör du för gymnastikövningar? Har Du några andra besvär någon annanstans, regelbundet eller intermittent?

Som du nog förstår krävs noggrannhet och lyhördhet och uppföljning för att kunna ge bästa åtgärd. Inte helt lätt. Hör av dig vidare, så kanske jag kan komma närmare en lösning.

Varma hälsningar/Viveca

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren