Ätit & druckit

Husmanskost i kvadrat

Foto: Jurek Holzer

Foto: Jurek Holzer

Det är dags att erkänna att jag inte är någon stor anhängare av husmanskost. Däremot är jag gift med en som tycker om mormors mat och sånt. Det ska vara pannkakor på torsdagar, dessutom blodpudding eller isterband då och då. Eftersom vi bara är två personer i hushållet blir det alltid mat över som får vänta på sin tur i kylskåpet.

Det är då den vaknar inom mig – förnyelsedjävulen, lusten att korsa de olika traditionella rätterna med varandra för att få fram nya smakkombinationer. Vid sådana tillfällen kan nedanstående märkliga skapelse dyka upp på vårt matbord och då blir det ännu mera husmanskost, d v s husmanskost i kvadrat.

Isterbandsfyllda pannkakor med mynta- och honungsyoghurt

Till det här receptet har jag använt 2 överblivna pannkakor och ett syrligt småländskt isterband. Alla vet väl hur man gör pannkakor. Isterband köper man i sin närmaste matbutik.

Jag hackade en halv gul lök som jag stekte tillsammans med korven. Av allt detta gjorde jag två pannkakspaket fyllda med stekta isterbandsbitar och lök (ungefär som på bilden ovan).

Till det serverade jag en röra av 1 dl turkisk yoghurt, en nypa torkad mynta och en tesked flytande honung. Till sist strödde jag hackad persilja över alltsammans.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren