Livsstil

Julsill med en doft av sommar

Inlagd sill med gurka fungerar lika bra till jul som till midsommar. Foto: Jurek Holzer

Det är roligt att blanda olika recept och ibland kan korsningen resultera i något nytt och gott. Efter att ha kopplat ihop recepten för pressgurka och inlagd sill fick jag fram en sill kombinerad med gurkans fräschör.

Gurksill

1 burk s k inläggningssill (ca 210 g sillfilé)

0,5 dl ättikssprit (12%)

1,5 dl vatten

1 dl socker

0,5 tsk krossad vitpeppar

1 tsk krossad kryddpeppar

1 lagerblad

ca 5 cm gurka

1 rödlök

en bunt dill

Koka en lag på ättikssprit, vatten, socker, vitpeppar, kryddpeppar och lagerblad och låt den svalna.

Skiva gurkan och löken tunt.

Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i mindre bitar.

Varva sillen med gurka, lök och dill i en glasburk. Häll på lagen och låt sillen stå och dra i kylskåpet ca 2 dygn.

Musik i köket: Leonard Cohen – By the rivers dark

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren