Dags att kasta en blick åt öster. Där hittar vi pak choi, en variant av den välbekanta kinakålen men något mildare i smaken. Enklaste sättet att tillaga den på är att woka.

Till två personer behövs:

1 mindre kålhuvud

1 msk svarta sesamfrön

1 tsk solrosolja

2 vitlöksklyftor

1 liten bit färsk ingefära

1 tsk japansk soja

2 skivor laxfilé

salt

1/2 tsk limejuice

ev persilja

Dela och skölj alla kålbladen. Rosta sesamfrön och lägg dem i en skål. Hacka vitlök och ingefära. Hetta upp olja i stekpannan. Lägg i vitlök och ingefära. In med pak choibladen och woka i ett par, tre minuter. Tillsätt en skvätt japansk soja och de rostade sesamfröna.

Till detta serverar jag gärna skivor av stekt eller grillad lax som jag saltat en stund i förväg. Droppa lite lime på laxen när den är nystekt. De gröna bladen på bilden är persilja som jag använder mest som dekoration.

Musik i köket: Ali Farka Touré – Ai Do