Tipsat, Upplevt

Katter och blommor – en svår kombination

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

Blommor är underbara. Det är katter också, men inte samtidigt och på samma plats. Jag försöker verkligen att förena mitt liv med blommor och katter men det går så där.

Nu blommar vitsipporna som bäst ute på gräsmattan och jag kunde inte låta bli att plocka in en bukett och sätta på soffbordet. Morgonen efter hade den runda fina buketten arrangerats om. Hälften hängde på sniskan och vitsippsstjälkar, med eller utan blommor, låg strödda på soffbordet.

Det är kanske därför som jag älskar att bygga fina stilleben och plåta. På bild ser det alltid snyggt ut och för all framtid. I verkligheten arrangeras de små buketterna om så snart jag vänder ryggen till.

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

Foto: Susanna Rosén

Även krukväxterna får sin törn. Orkidéblommor som vippar i ögonhöjd, för en katt alltså, blir emotståndliga att provtugga på. Oftast klarar de sig även om blommor och blad kan bli lite perforerade.

Kattsäkra tips

Visst kan man ha blommor på bordet tillsammans med katter. Här är några tips:

– Ställ blommorna i stadiga vaser som inte kan välta.

– Välj helst stadiga blommor som inte är så lätta att dra ur vasen.

– Om en blomma blir avbiten kan man lägga den i en skål med vatten. Vips får man ett nytt litet arrangemang. Både tulpaner och amaryllis blir jättefina i små skålar. Också pelargoner som flyter på en vattenspegel blir fint.

 

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren