Min forne arbetskamrat och numera facebookkompis Josef har tipsat om dessa himmelskt goda färsbullar. För att få ihop tre till fyra portioner blandas ett halvt kilo lammfärs med följande: en hackad gul lök, en hackad vitlöksklyfta, ett par nypor spiskummin, ett stänk kanel, en näve hackad koriander och slätbladig persilja, salt och peppar efter smak (ja, man är faktiskt tvungen att smaka av den råa färsen för att ha koll på kryddningen). Sedan är det bara att göra som Josef säger: rulla, rulla, rulla… Skölj gärna händerna i kallt vatten innan för att undvika att köttbullarna kletar fast på fingrarna. Lägg upp de färdiga bullarna på en blöt skärbräda i väntan på stekning. Stek i medelvarm stekpanna i en blandning av smör och solrosolja.

Vad man äter till är valfritt: bulgur, couscous eller bara pitabröd. För att sätta lite extra piff på det hela ställer man fram en skål turkisk yoghurt och en fingerborg het chilipasta, känd under namnet harissa. En blandning av fräscha salladsblad av olika sorter känns också helt rätt som tillbehör.

Musik i köket: Oum – Taragalte (Soul of Morocco)