Korsord, Upplevt

Korsord för alla smaker

Klicka på bilden för att ladda hem korsordet som en utskriftsvänlig pdf-fil.

I år fyller faktiskt korsordet hela 100 år. Tidningen New York World publicerade det allra första moderna korsordet i slutet av år 1913.  Numera är det en självklarhet att hitta ett korsord i vilken tidning eller magasin man än läser. Bra korsord kräver sina korsordsmakare. Förra året bildades den första sammanslutningen för professionella korsordskonstruktörer. I dag har man cirka 90 medlemmar.

Förlaget Känguru gav tidigare i år ut Stora korsordsboken. Där presenterar medlemmarna sig själva och bjuder på var sitt korsord. Det är minst sagt en brokig skara: en datanörd, smålänning, grafisk formgivare, sångare och fakir, teknologie doktor är bara några exempel av de 90. Gemensamt för alla: de är hängivna sin uppgift och fascinerade av att själva lösa korsord.

Per Söderström

Per Söderström

 

Per Söderström som skapat Nyfikengrås korsord (tidigare publicerat i SvD) har varit korsordsmakare sedan 2005. Efter 24 år som journalist på Svenska Dagbladet är han numera frilans med korsordskonstruktion som en del av sin nya verksamhet.

Lösningen hittar du här!

Stora korsordsboken, Känguru förlag, pris ca 100 kr.

Kommentera

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren