Ätit & druckit

Lägg laxen i mojito

Mojitomarinerad grillad lax. Foto: Jurek Holzer

Mojitomarinerad grillad lax. Foto: Jurek Holzer

Den kubanska drinken mojito hör i vårt hem ihop med sommar och lata eftermiddagar på balkongen där vi odlar marockansk mynta i en av balkonglådorna.

Utan den färska myntan – ingen mojito. Jag har ibland funderat på att använda smakkombinationen surt/sött/rom i min matlagning nån gång. En lördag i juni lyckades det vilda experimentet och resulterade i följande recept (som man kan njuta av året runt).

Mojitomarinerad grillad laxfilé (för två)

ca 300 g laxfilé

salt

svartpeppar

marinad som rörts ihop av:

0,5 dl rapsolja

saften av en lime

2 msk vit rom

1 tsk honung

5 – 10 färska myntablad, hackade

Marinera laxen i 20 – 30 minuter. Häll bort marinaden, grilla eller stek laxbitarna några minuter på varje sida. Glöm inte salt och peppar men först när de är klara.

Serveras med ångad mandelpotatis och skärbönor.

Musik i köket: Buena Vista Social Club – Dos Gardenias

Kommentarsfältet är stängt

Underhålls av Jenkler IT AB


Kontakta oss | Vi som gör Nyfikengrå
Ansvarig utgivare: Ingrid Lindgren